U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Kijkje in debuurthuiskamer

Gepost 2015/10/26

Mooie middag met veel enthousiasme in Speelheide.

Buurtinitiatief Samen Sterk in Speelheide start vanaf volgende week (november) met een dagelijks programma in de nieuwe buurthuiskamer. Daarom was afgelopen zaterdag voor buurtbewoners gelegenheid om er alvast een kijkje te nemen. Ook a.s. woensdagavond en donderdagavond mogen nieuwsgierig geworden Speelheidebewoners langskomen. Ook bij die gelegenheden wordt, bij een kopje koffie in de huiskamer, geïnventariseerd wie er ideeën en wensen heeft op het gebied van ontmoeten, activiteiten, wonen, veiligheid en hulp in de buurt. Voor en door buurtbewoners, jong en oud.


Eigen ontmoetingsplek voor de buurt
Met hulp van vele buurtgenoten is in De Voeg in korte tijd een eigen ontmoetingsplek gecreëerd. Er is door de buurt in diverse ploegjes gepoetst, geschilderd, geklust, in de tuin gewerkt en ingericht. Voor de inrichting van de buurthuiskamer werden zelfs meer spullen aangeboden dan nodig was. Het geheel heeft een gezellig en sfeervol resultaat opgeleverd; een echte huiskamer, met verschillende zitjes, een bankstel en (eigen) kunst aan de muur. Met dank aan Welzijn Best Oirschot, voor het ter beschikking stellen van de ruimte.

 

Buurtleenboeken
In de nieuwe huiskamer staat ook een (eveneens geschonken) buurtleenboeken-kast. De schriftelijke uitnodiging aan de Speelheidebewoners om een kijkje te komen nemen, bevatte onder meer het verzoek om één eigen boek mee te nemen voor die boekenkast.
Toen afgelopen zaterdag de huiskamer om 14.00 uur openging, was die kast nog leeg. Twee uur later was de buurtleenboeken-kast al helemaal gevuld met mooie boeken, zoveel belangstelling was er op de eerste kijkdag voor de buurthuiskamer. De initiatiefnemers van Samen Sterk in Speelheide overwegen een extra boekenkast neer te zetten, aangezien de tweede en derde kijkdag nog moeten komen en het enthousiasme in de buurt groot is.

Dagelijkse koffie-inloop
Vanaf maandag 2 november start Samen Sterk in Speelheide met een dagelijkse koffie-inloop in de buurthuiskamer van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. En spoedig met wekelijkse activiteiten voor en door buurtgenoten, die via een maandkalender gecommuniceerd gaan worden.
Voor de koffie-inloop zijn gastvrouwen en gastheren nodig. Daartoe hebben zich al behoorlijk wat  mensen uit Speelheide aangemeld. Toch kunnen zich nog steeds vrijwilligers aanmelden. Immers, hoe meer mensen, des te gemakkelijker kan er een maandschema worden gemaakt en des te gezelliger het wordt, aldus initiatiefnemers Ine Meeuwis, Paul Langendoen, Peter de Leeuw en Jolanda van den Bersselaar. Zij kijken uit naar a.s. woensdagavond en donderdagavond, waarop zij nog meer Speelheidebewoners hopen te mogen verwelkomen. Gelet op de belangstelling tot nu toe, rekenen zij tevens op een vliegende start met het Samen Sterk in Speelheide-programma vanaf november.

Buurttelefoon : 06 - 12 06 12 19